kuchnia śląska

Kuchnia Śląska: przepisy - wodzionka, ciapkapusta, szałot i nie tylko - RESTAURACJE

Serdecznie zapraszamy Państwa do reklamowania u nas swoich restauracji. Proponujemy umieszczenie obszernej wizytówki lokalu składającej się z:

- dwóch stron tekst
- 5 - 7 fotografii
- filmu z YouTube
- oferty, danych kontaktowych, planu dojazdu.

Państwa wizytówka umieszczona zostanie jako oddzielna propozycja w dziale "restauracje"; cena za pół roku emisji wynosi 690 zł (+podatek VAT), płatność możemy podzielić na raty, zapraszamy - wystarczy napisać: portal@tg.net.pl lub zatelefonować: 32 284 36 85. Właścicielem serwisu kuchnia-slaska.pl jest Portal Powiatu Tarnogórskiego.

SZUKAJ PRZEPISU

Najczęściej czytane przepisy


ajerkuchy - jabłka smażone w cieście

buchty - kuchnia śląska w parowej akcji

ciapkapusta (inaczej panczkraut) - mieszana z ziemniakami

galert z kury - tymbaliki drobiowe

karminadle - kotlety mielone po śląsku

kartofelki marcepanowe - regionalny przysmak nie tylko dla dzieci

krupnioki - kaszanka po śląsku

białe kluski śląskie - specjał od święta

modro - kapuściany specjał regionalny

szałot śląski - sałatka uniwersalna dobra na każdą okazję

wodzionka - wodzionka, wodzionka, wodzionka to najlepsza ze śląskich zup

żur z posztamfowanymi kartoflami - pyszna zupa na boczku - różne przepisy